Sinds februari 2024 ben ik trotse eigenaar van een buitenbedje. Hier kunnen de kinderen heerlijk, warm en comfortabel in buitenslapen. Dit alles onder het genot van fluitende vogels, ritselende blaadjes en frisse lucht. 

Door gebruik te maken van goede natuurlijke kwaliteitsproducten zoals een schapen onderdeken, goede slaapzakken en wollen dekens ontbreekt het de baby's/kinderen aan niets. 


Binnen mijn opvang bied ik de mogelijkheid aan om gebruik te maken van de wasbare luiers die ik heb. Dat betekend dat ik na de 1e verschoning het kind een wasbare luier van mij aan zal doen en ongeveer 15 minuten voor het opgehaald word weer een luier aan doe die vanuit huis mee gegeven word. Daarnaast maak ik ook gebruik van wasbare billendoekjes.

Zo probeer ik mijn ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan het milieu. 


Met de bakfiets komen wij op de mooiste plekken. Hij brengt ons naar de kinderboerderij, maar beperkt ons niet alles tot Barneveld. In het begin van de zomer zijn we graag op Zeumeren te vinden om daar op het strand te spelen en te picknicken, maar ook het Leughtenpad of het Melissenpad vinden we erg leuk om te bezoeken. 


Heerlijk met de kinderen erop uit. Een speeltuin in de buurt bezoeken, even naar de supermarkt of lekker loopfietsen terwijl ze om de beurt mogen zeggen welke kant we op gaan. 


Vies worden hoort erbij! Want zonder vies worden kan je niet vrij ontdekken. Ik heb veel speelpakjes, laarzen en regenbroeken. Toch geeft dat geen garantie dat de kinderen schoon blijven. Het is wel een teken dat je kind heerlijk gespeeld heeft! 


Al enkele jaren maak ik samen met de kinderen een moestuin in eigen tuin. Ieder jaar word hij weer wat uitgebreider. Heerlijk! Zelf je groente en fruit zien groeien, plukken en opeten.


We mogen graag de bakfiets vol gooien, de tas inpakken met allerlei lekkers en richting het bos gaan. Met tarp, kleed en goede kleding kunnen we hier dan met gemak een ruime ochtend verblijven. Een tentje mee waar eventueel de jongste in de ochtend in kan slapen en de oudere kunnen onbeperkt door spelen. De ochtenden vliegen voorbij!


Verschillende soorten sensorytafels. Heerlijk voor de kinderen om met hun handen in te zitten en te ontprikkelen terwijl hun creativiteit aangewakkerd word.