Vanaf maart 2022 is er plek op de maandag. Bel: 0642919526 en kijk op www.facebook.com/gastouderhetkukelesaantje voor meer info

Over mij


Ik ben Janet en getrouwd met Teun. Samen hebben wij twee kinderen, Aimy (2013) en Sepp (2015). Wij hebben ook nog twee poezen, Pip en Janneke. 

Onze kinderen zitten op basisschool de Fontein, locatie de Lijsterhof. Wij brengen Aimy en Sepp iedere dag naar school toe. De gastkindjes gaan dan mee in de bakfiets. Ook halen wij hun weer op uit school. 

Ik voldoe aan de wettelijke eisen vanuit de Wet Kinderopvang en ben opgenomen in het landelijk Register Kinderopvang. Heb onder andere mijn diploma Sociaal Pedagogisch hulpverlener op zak en ook mijn certificaat EHBO aan kinderen. 

Ik heb voor mijn kinderen zes jaar lang gebruik gemaakt van een gastouder en in 2018 de keus gemaakt om zelf gastouder te worden.

Ik werk met thema's. Dit is geen must maar voor mij meer een houvast om de kinderen gestructureerd iets te leren en om alle knutselwerkjes hierop aan te laten sluiten. Ik ben een creatieve gastouder. Ik vind het leuk om te knutselen, kleuren, verven en plakken. Wanneer kinderen dit niet willen is dit geen probleem. Er kan altijd vrij gespeeld worden! Zo ontstaat er sociale interactie en leren zij met anderen om te gaan.

Verder hou ik van de natuur en ga ik graag naar buiten. Vrijwel iedere dag. Ik vind het leuk om een bezoekje aan de markt te brengen, daar hangt altijd wel een dynamische en gezellige sfeer. Naar de bibliotheek te gaan en samen boekjes lezen en uitkiezen voor thuis. Naar de dieren te gaan om deze te aaien. Een lekkere wandeling in het bos te maken, maar ook een kleine boodschap te doen of naar één van de vele speeltuintjes te gaan.
Buiten leren de kinderen zoveel! Zelf rennen, springen, klimmen en klauteren. De grove motoriek wordt zo goed ontwikkelt en gestimuleerd. Je zintuigen worden geprikkeld door kou en warmte maar ook de geur van je omgeving. Je speelt samen met je vriendjes en leert dus sociale vaardigheden.
Ons huis is rookvrij, heeft genoeg speelgoed en staat op een kinderrijk hofje in een woonwijk met speeltuin.