Over mij


Ik ben Janet en getrouwd met Teun. Samen hebben wij twee kinderen, Aimy (2013) en Sepp (2015). Wij hebben ook nog twee poezen, Pip en Janneke. 

Onze kinderen zitten op basisschool de Fontein, locatie de Lijsterhof. Zij hebben ondertussen de leeftijd dat zij zelfstandig naar school gaan en thuis komen. Enkel wanneer er inloop is ga ik nog met de gastkindjes naar school toe om naar hun schoolwerk te kijken. 

Ik voldoe aan de wettelijke eisen vanuit de Wet Kinderopvang en ben opgenomen in het landelijk Register Kinderopvang. Heb onder andere mijn diploma Sociaal Pedagogisch Hulpverlener behaald en ook mijn certificaat EHBO aan kinderen. 

Ik heb voor mijn kinderen zes jaar lang gebruik gemaakt van een gastouder en in 2018 de keuze gemaakt om zelf gastouder te worden.

Ik werk met thema's. Dit is geen must maar voor mij meer een houvast om de kinderen gestructureerd iets te leren en om alle knutselwerkjes hierop aan te laten sluiten. Ik ben een creatieve gastouder en vind het leuk om te knutselen, kleuren, verven en plakken. Zelf zou ik het niet echt omschrijven als knutselen en zie ik het als het aanbieden van een ervaring. Dit haalt mijn inziens de verwachting van het eind resultaat weg. Wanneer kinderen dit niet willen is dit geen probleem. Er kan altijd vrij gespeeld worden! Zo ontstaat er sociale interactie en leren zij met anderen om te gaan.

Verder werk ik veel met sensorytafels. Dit zijn tafels en/of dienbladen gevuld met sensomotorische materialen. Hierbij moet je denken aan gekleurd rijst of gekleurde kikkererwten. Aangevuld met voorwerpen passend bij het thema. Voor een indruk hiervan kan je een kijkje nemen onder het kopje impressie. 

 
Verder hou ik van de natuur en ga graag naar buiten. Vrijwel iedere dag. Het is leuk om een bezoekje aan de markt te brengen, daar hangt altijd wel een dynamische en gezellige sfeer. Naar de bibliotheek te gaan en samen boekjes lezen en uitkiezen voor thuis. Naar de dieren te gaan om deze te aaien. Een lekkere wandeling in het bos te maken, maar ook een kleine boodschap te doen of naar één van de vele speeltuintjes te gaan.

Buiten leren de kinderen zoveel! Zelf rennen, springen, klimmen en klauteren. De grove motoriek wordt zo goed ontwikkeld en gestimuleerd. De zintuigen worden geprikkeld door kou en warmte, maar ook de geur van de omgeving. De kinderen spelen samen met hun vriendjes en leren dus sociale vaardigheden. 

Ons huis is rookvrij, heeft genoeg speelgoed en staat op een kinderrijk hofje in een woonwijk met speeltuin.

Janet, Teun Aimy en Sepp