InvitationtoImagine

In mei 2021 mocht ik de dutch dough van InvitationtoImagine proberen in onze opvang. 

We kregen een doos met verschillende potjes opgestuurd. Wat een feest om uit te pakken! Ieder potje bevat een heerlijke zachte, natuurlijke en geurende klei. Kinderen vinden kleien heerlijk, maar de bekende klei soorten uit de winkel zijn erg stevig waardoor ze er moeilijk mee kunnen spelen. Ook drogen ze snel uit. 

Daar heeft deze dutch dough geen last van! Het is heerlijk soepele en zachte klei. Ze zijn verkrijgbaar in de mooiste kleuren en hebben de lekkerste geuren. 

Alle kleine kinderhandjes hier in de opvang graaiden graag in het potje om het eruit te halen. Figuurtjes maken, lekker kneden maar ook erin stempelen! Het was echt een succes!

Grennn

In juni 2021 kregen we stekers van Grennn opgestuurd.

Dat was al een feestje om uit te pakken, zo mooi! We kregen het hele alfabet en de cijfers opgestuurd. Wat een prachtige set! 

Alle stekers worden door hun zelf ontworpen en gemaakt. De stekers zijn milieuvriendelijk.

Elke letter/cijfer is gemaakt van gerecycled houtzaagsel en biologisch afbreekbaar plastic van plantaardige oorsprong.

Ze zijn echt super om te gebruiken in kinetisch zand of speelklei! Ook hebben we er mee gestempeld met verf. Wat zijn ze van een heerlijk materiaal gemaakt, want er blijft weinig aan vast zitten. 

Ook ontvingen we de houten speelbak met logo. Zo ontzettend gaaf! De speelbak is echt heerlijk om te vullen met kinetisch zand of rijst. Geen handvatten dus alles blijft er goed in zitten. 

Neem vooral een kijkje op hun site om te zien wat ze nog meer hebben! 

Tutjes en Totjes

Tutjes en totjes is begonnen met speendoekjes. Nu heb ik daar als gastouder weinig mee. Maar ik dacht, goh die kunnen goed naaien! daarom benaderde ik hun met de vraag of ze voor mij knisperbladeren konden maken. Direct werd er ja gezegd en ik werd voorzien een een vijftal prachtige knisperbladeren in verschillende kleuren groen van verschillende soorten stof! Een lusje eraan zodat ik ze ook aan de babygym kon gebruiken was een super aanvulling. 

Maar toen maakte ze in mei 2021 bekend dat pittenzakjes gingen maken (in safari thema). Ook deze kwamen in onze opvang en en wat hebben de kinderen er toch een plezier mee en van! Het prikkelt en stimuleert zo de fantasie en tegelijkertijd werkt het heerlijk ontprikkelend. Ik vind het ook zo fijn dat ze niet te zwaar zijn en dus ook voor baby's goed te tillen en bewegen zijn. 

Ondertussen hebben ze ook een jungle/groene collectie ervan gelanceerd en ook die bevind zich in de opvang. Ze gebruiken verschillende stoffen, van velvet tot linnen of wafel. Alles is naar wens te maken en je kan ook een knisper in de zakjes toe laten voegen. Via insta kan je contact met ze opnemen! 

Nog niet zo lang geleden zijn ze begonnen met het maken van kiekeboe zakjes. Stoffenzakjes met een venster waar kinderen door kunnen vinden. De oudere kinderen kunnen voorwerpen zoeken en voor de jongere kinderen is het een leuk sensoryzakje. Zo fijn want ze kunnen dus niks in hun mond doen. Het leuke is dat tutjes en totjes ze eventueel voor je kan vullen; themagericht. 

Schateiland Zeumeren

Juni 2021 kon ik profiteren van een leuke aanbieding van Schateiland. 

Zij zijn failliet geweest maar hebben een doorstart gemaakt. Er veranderd een hoop en als je het mij vraagt in hun voordeel. 

In eerste instantie dacht ik, wat moet een gastouder nou bij Schateiland. Dit is toch meer iets voor grotere kinderen. Maar ze hebben dus ook een hele leuke hoek voor de kleinere kindjes! Een hoek waar ze heerlijk kunnen klimmen en klauteren. 

Achterin is een grote hoek waar er goud gezocht kan worden. Tegen betaling kan je vooraan een zeef halen en dan lekker met elkaar zeven om goud te zoeken. Ook dit is prima met de kleinere kindjes samen te doen. En als het zeven niet lukt dan zijn water en zand een gouden combinatie voor uren vermaak! Bij deze dan ook de tip om een setje schone kleding mee te nemen ;). 

Wat voor mijzelf ideaal is, is dat mijn eigen kinderen dus zelfstandig daar kunnen spelen en ook een leuke dag hebben. Mijn inziens dus een ideaal uitje voor klein en groter! Ohw en een groot voordeel van Schateiland is dat ze een heerlijke akoestiek hebben. Een genot voor je oren. 

Ollie & Tigger 

Halverwege september 2021 deed ik een oproepje op mijn insta. Ik vroeg of er een bedrijf was wat werkt met beloningskaarten daar ik in de opvang wat kindjes heb die op het punt van zindelijkheidstraining staan. 

En daar kwam Ollie & Tigger meteen heel enthousiast om de hoek kijken! Leuk gesprek mee gehad en hun producten aan de kinderen laten zien. De kinderen reageerden meteen heel enthousiast en voor ik het weet lag er een pakketje op de deurmat! 

Het pakketje bevat 4 beloningskaarten en 2 setjes stickers. De kaarten zijn in dierenthema net zoals de stickers. De kinderen kozen ieder hun eigen kaart uit en er werd meteen fanatiek geplakt en dus ook op de wc geplast. Wat ik fijn vind is dat de kaarten aan de voor en achterkant bedrukt zijn. De stickers zijn er in veel verschillende soorten dieren en het spreekt de kinderen erg aan! Ze gebruiken mooie kleuren! Ook kunnen de kinderen de stickers gemakkelijk van het velletje af krijgen. Een kaart is al bijna vol! 

 

In mijn pakketje zat ook nog een opvangboekje van Ollie & Tigger. Super leuk, ook in het dierenthema! Voor mij zelf niet van meerwaarde omdat ik mijn eigen schriftjes gebruik voor de opvang, maar als je dat niet hebt zijn de schriftjes echt een aanrader! 

 

SB Speelplezier

Via insta kwam ik terecht bij SB speelplezier. Ik dacht wat een leuke site! Speelgoed wat net wat anders is dan anders. Veel hout en ook gericht op het gebied van sensomotorisch. 

Je weet hoe dat gaat, je houd elkaar in de gaten, geeft een like over en weer om elkaar te supporten. Toen kwam ik erachter dat deze webshop zich gewoon in Barneveld bevind. Ik kocht er wat en haalde het aan de deur op. Ik kwam erachter dat ik haar bijna vanuit mijn slaapkamer kon zien, zo dichtbij! Toch grappig hoe je zo weer achter nieuwe dingen komt. 

Een shop die de moeite waard is om een kijkje op te nemen. Wat ik al zei zoveel, maar net wat anders dan anders. Heerlijk dat op de site het speelgoed gesorteerd staat op thema's maar dat je ook op leeftijd kunt zoeken.

Zelf heb ik de rijgspin. Past echt heerlijk bij de herfst. En met zijn gekke tanden ziet hij er lief uit. De kinderen vinden hem allemaal geweldig en gebruiken hem naast het rijgen ook om mee te spelen! Het rijgen lukt de meeste 2 jarige overigens ook prima, ook al staat er op de doos 3+. Dat heeft vast te maken met de kralen en kinderen die nog wel eens wat in hun mond stoppen. Doordat het lijf van de spin gewicht heeft is het gemakkelijk rijgen voor de kinderen. Ze moeten alleen even onder de knie krijgen dat ze het houtje door de kraal moeten doen. 

 

p.s kijk eens naar de houten raket van classic world die zij op haar website heeft staan, is het geen plaatje?!