Onrust

Gepubliceerd op 18 februari 2020 om 19:18

Er komen vandaag veel berichten binnen over de verandering van het vaccinatiebeleid bij kinderopvangcentra. Kinderopvangcentra mogen een deurbeleid voeren, wat betekend dat ongevaccineerde kinderen geweigerd mogen worden. Kinderen die om medische redenen niet gevaccineerd worden zijn hierop een uitzondering. 

Deze verandering zorgt voor heel wat tumult. 
Het verhaal heeft natuurlijk twee kanten en voor beide kanten is wat te zeggen. 

Ik ga me als gastouder hier dan ook niet in mengen. Ben me wel degelijk bewust ervan dat ik opvang bied aan kinderen uit de bekende 'bible-belt'. 
Ik zou als gastouder nu ook geen antwoord kunnen geven op de vraag of ik kinderen zonder vaccinatie op zal vangen. Ik of mijn bemiddeling medewerkster vraagt het wel altijd tijdens het gesprek en de contracttekening. Wel zo fijn om te weten! Ik hoop dan ook vooral op eerlijkheid en een relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen. 

Jullie brengen je kostbaarste bezit bij mij. Hier zorg ik een hele, maar vaak meerdere dagen voor. Jullie vertrouwen mij met jullie kind. Als de dag goed is gegaan vertel ik dat, als hij minder was horen jullie dat ook en loop ik ergens tegen aan dan neem ik contact op. Allemaal vertrouwen! Dat vertrouwen maakt dat jullie onbezorgd kunnen gaan werken. 

Ik hoop deze eerlijkheid ook van mijn vraagouders te ontvangen. Ook wanneer jullie de vraag wordt gesteld of jullie kindje gevaccineerd is of niet. Deze eerlijkheid en vertrouwen maakt dat ik onbezorgd mijn werk kan doen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.