Mijn start als gastouder

Gepubliceerd op 21 februari 2020 om 18:15

Na 15 jaar in de zorg te hebben gewerkt gooide ik in de zomer van 2018 het roer om! 

Na lang wikken en wegen, overleg met man en kinderen, besloot ik gastouder in ons huis te worden. Veel voorbereidend werk werd gedaan. Baan opgezegd. Inschrijven bij gastouderbureau en keuring van het huis door de GGD. Niet alles verliep zonder slag en stoot. Wel had ik het geluk dat ik de juiste opleidingen al had gedaan. 

Toen was het september 2018. Ik mocht mijn eerste opvangkindjes ontvangen. Wat vond ik het spannend en wat was ik onzeker. Wat ga ik allemaal doen, waar vul ik mijn dag mee, hoe reageer ik op andermans kinderen. Zoveel vragen. Maar zie nu hier, anderhalf jaar verder. Wetende waar ik voor sta, kom uren in een dag tekort en geniet met volle teugen. 

Maar elke medaille heeft 2 kanten, zo ook deze. 1,5 jaar geleden begonnen met mijn eerste opvangkindjes. Zus en broertje. En grote zus is begin februari 4 jaar geworden. Nog even gebleven maar in maart gaat ze echt naar school. Dat betekend dus, door de vakantie ertussen, dat het moment van afscheid aangebroken is. Toch een emotioneel momentje. 1,5 jaar heeft ze deel uitgemaakt van ons gezin. Je groeit naar elkaar toe. Ik heb mogen bijdragen aan jou groei en ontwikkeling. Getracht je zelfvertrouwen te geven en laten zien dat ik trots op je ben. En ondanks dat je nog ziek was, kwam je vandaag toch even spelen en afscheid nemen! Een super leuke traktatie en wat heb je ons verwend.

Ook vanuit ons natuurlijk een cadeautje. Je gaat straks naar school dus dit kan je vast gebruiken. En een mooi fotoboekje om aan ons terug te denken.

Lief mooi meisje, bedankt voor je gezelligheid, je hulp en je humor. Heel veel plezier op school

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.