Gezond bakken

Gepubliceerd op 5 maart 2020 om 19:20

Het gebeurd niet heel vaak, maar vandaag had ik een rustige dag. Mijn eigen 2 koters op school en 2 gastkindjes. 

Vanmorgen hebben we eerst 10 kilometer met de nieuwe bakfiets gefietst. Bij thuiskomst lekker fruit gegeten en wat gedronken. Terwijl de kindjes aan het eten en drinken waren, heb ik alle spullen al klaar gezet voor het maken van appel rozijnen kaneel muffins. Lekker en gezond want het is zonder suiker, zonder vet en met spelt of tarwemeel! 

Ik heb 1 kindje met een allergie. Ondanks dat ik de allergie weet, vind ik het toch fijn om even met ouders te checken of ik het allemaal goed heb (bekeken). Vanmorgen dus eerst met moeder het recept doorgelezen en ja hoor ✅ dit is weer wat voor op het lijstje. 

Zelf alles afgewogen en klaar gezet. Alles in verschillende bakjes. Zo konden de kinderen helpen met bakjes leeg kiepen in andere bakjes om vervolgens lekker te gaan roeren. 

Het recept was voor appel rozijn kaneel muffins maar we hebben er ook nog banaan door gedaan. Terwijl ik de appel schilde en in kleine stukjes sneed, mochten de kinderen zich uitleven op het snijden van de banaan. Zacht fruit dus dat lukt goed met een bot mes. 

Als 1 en bijna 2 jarige is dat al een hele uitdaging. Zo'n banaan is best glibberig en dan heb je twee handen nodig. 1 om de banaan vast te houden en 1 om te snijden. Dat vraagt wat van je motoriek en oog hand coördinatie. Super leuk dus!! 

Gelukkig werd er ondertussen het nodige geproefd. Iets wat ik erg aanmoedig. Je moet wel weten wat je maakt en waar je mee bezig bent. 

Daarna alles bij elkaar en goed roeren! Daar heb je weer spierballen voor nodig want het werd een aardig dik mengsel. Als je dan roert gaat de schaal alle kanten op. Ik kan natuurlijk heel gemakkelijk helpen en overnemen, maar dat is nou juist het fijne van een klein clubje. Help elkaar maar! Ik zorg dat ze naast elkaar kunnen zitten en terwijl de een roert houdt de ander de schaal vast. Dat wisselen we weer om zodat je armen ook kunnen uitrusten van al dat zware werk en ondertussen word er flink samen gewerkt! 

Als laatste moeten de papieren vormpjes nog in de silliconenvorm gedaan worden. Ook dat konden deze toppers heel goed zelf! 

Na het vol scheppen van de vormpjes zijn ze de oven in gegaan. Tussendoor de kinderen even op tillen zodat ze naar hun eigen werk kunnen kijken en toen ze klaar en afgekoeld waren hebben we ze met smaak opgesmikkeld! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.