Uitdagen

Gepubliceerd op 11 maart 2020 om 09:01

Ik vind het zo leuk om, als gastouder, deel uit te mogen maken van de ontwikkeling van de kindjes! Je krijgt ze als kleine hulpeloze baby. Ze zijn zo afhankelijk van jou en jij bent de belangrijke ander op dat moment. Je geeft betekenis aan ieder geluidje en handelt daarna. Je bespreekt met ouders en stemt af om zoveel mogelijk op een lijn te zitten. Ook check ik bij ouders zit ik goed, ken ik jullie kind goed en geef ik de juiste betekenis aan zijn of haar gedrag? Het is een samenspel. 

Je ziet de kinderen groter worden. Speeltjes pakken, rollen en weer terug rollen, geluidjes maken en tijgeren of kruipen. Deze kleine bink is bezig met zichzelf optrekken! Prachtig om te zien! Het gevecht om je lichaam de lucht in te krijgen, de wil om het te doen en de frustratie als het niet lukt. Ik geniet! Zit dan in de buurt, moedig aan, klap en praat met hoge stem. Hier en daar help ik een beetje voor de positiviteit en de ervaring! Het moet toch een hoogtepunt zijn/worden. Bijna een letterlijk hoogtepunt, haha. 

Om te stimuleren en uit te dagen heb ik in huis kisten neergezet. Deze zitten vol met speelgoed en vallen dus niet snel om. Beter dan mijn salontafel, want als hij zich hieraan optrekt valt hij met tafel en al om! Ook staat er nog een stevig poppenbedje waaraan hij zich vast kan houden. Zoveel mogelijk speelgoed heb ik van de grond afgeraapt en favoriet speelgoed op de kisten gelegd. Een stukje erover laten steken zodat het gezien kan worden. 

Er worden verschillende pogingen gedaan en op de knieën lukt al wel bij het poppenbedje en de lagere kist. Het staan nog niet maar dat kan nooit lang duren! Ondertussen helpen we vast iets zodat hij al lekker sterk kan worden! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.