Corona virus

Gepubliceerd op 12 maart 2020 om 15:00

Dit bericht is om 16.00 uur naar aanleiding van de persconferentie op 12 maart 2020 aangepast!

 

In december 2019 brak in China het corona virus uit.  

Ondertussen is het virus in meerdere landen uitgebroken en zijn er maatregelen ingezet om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 
Toch heeft het virus ook Nederland bereikt. 
Zo nuchter als wij zijn dachten we dat het een griepje was en het allemaal wel mee zou vallen. 

Het virus neemt iedere dag nog toe en lijkt toch wel erger te zijn dan wij in eerste instantie dachten.. 
Nu heb ik niet direct paniek, maar merk wel dat ik voorzichtig ben en oplettend. Tenslotte heb ik de verantwoording voor alle kinderen, maar ook voor mijn eigen gezin. 

Er wordt in de opvang extra schoongemaakt. Ook heb ik op het moment ook alleen maar gemakkelijk schoon te maken speelgoed liggen. Het speelgoed word ook iedere dag schoongemaakt. 

We wassen onze handen extra en hebben ladingen papieren zakdoekjes. Daar waar mogelijk probeer ik de kinderen in een zakdoekje te laten hoesten of niezen of in hun elleboog. Maar gezien de leeftijd van de kinderen zal dit niet altijd lukken,. 

 

Normaal gesproken ben ik erg flexibel in het bieden van opvang bij ziekte. In overleg is er veel mogelijk. Echter gezien deze situatie voel ik mij genoodzaakt om mijn regels betreft ziekte aan te scherpen

Ik volg hierin het advies van de ggd en het rivm. 

Dit betekend dus: 

  • Wanneer uw kind klachten (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid, longontsteking en eventueel ook koorts) heeft, moet hete thuis blijven en word opvang geweigerd.
  • Wanneer deze verschijnselen meerdere dagen blijven en/of erger worden dient er contact opgenomen te worden met de huisarts.Dit betekend ook wanneer ik of iemand uit mijn gezin bovenstaande klachten heeft, ik mijn opvang tijdelijk zal sluiten. 

Voor de actuele informatie betreft het corona virus verwijs ik u door naar de site van het RIVM

 

Lees hier de berichtgeving en werkwijze van gastouderbureau het kuikentje. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.