Weer een ding van mijn wensenlijstje af!

Gepubliceerd op 18 april 2020 om 16:41

Vies worden! Het plaatje hierboven zegt het al. 

Kinderen horen in mijn ogen lekker vies te worden. Dat betekend dat ze heerlijk op ontdekking zijn geweest, hebben gespeeld en een hoop hebben geleerd. 

Dit is ook waar ik als gastouder voor sta. Nieuwe ervaringen opdoen, zoveel mogelijk zelf ontdekken en doen. Als je het al bijna kan help ik je bij het laatste stukje! Ik daag je uit, motiveer je en complimenteer je! Samen gaan we dan trots zijn! Het mooiste wat er is! 

De mensen die mij kennen weten dat ik niet zo heel goed ben in stil zitten. Het liefste ben ik bezig. Altijd wat doen. Als dit iets is waar ik ook nog mijn creativiteit in kwijt word ik helemaal gelukkig. Oude rommel en meuk voor een klein prijsje op de kop tikken en hier helemaal je eigen draai aan kunnen geven om er iets moois van te maken!

Het stond al een poosje op mijn wensenlijstje, een modderkeuken! Geen zandbak, dat zand door mijn hele tuin en huis vind ik niet wat. Maar een modderkeuken, ja ontzettend leuk! Hij is er!! En wat is hij gaaf!!

Een modderkeuken is ook goed voor de ontwikkeling. Zand en water trekt altijd kinderen aan, ze worden er gelukkig van. Kinderen gebruiken en ontwikkelen hun motoriek. Daarnaast is spelen met zand en water goed voor de senso motorische ontwikkeling. De tastzin en tweehandigrheid word ontwikkelt en gesterkt.

 

Potjes en lepels erbij. Lekker scheppen en meten. Een weegschaal erbij en de eerste beginselen van wegen mee krijgen. Roeren door het water en zand en het verschil voelen. Oh en er zit een mooie telefoon bij dus er kunnen bestellingen doorgegeven worden! 

De basis van al het leren ligt in het ervaren met je lijf en je zintuigen! 

 

Maar lieve papa's en mama's. Zandvlekken gaan nauwelijks uit de kleren. Ik zeg het al vaker, maar geef jullie kinderen lekker oude kleren aan als ze komen spelen! Je mag ook prima een 'speelsetje' hier laten liggen..

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.