Thema's

Gepubliceerd op 7 mei 2020 om 16:36

Op 26 februari schreef ik al een blog over thema's. Hierin legde ik uit waarom ik met thema's werk. Het is voor mij namelijk een rode draad om op een georganiseerde manier kinderen te prikkelen en uit te dagen in hun ontwikkeling! Nog steeds een visie waar ik volledig achter sta. 

Vaak was ik avonden op internet en Pinterest aan het rond zoeken voor het volgende thema. Allerlei verschillende dingen haalde ik hier dan af. Knutselwerkjes, kleurplaten, liedjes. Vaak zocht ik er een paar bijpassende boekjes bij. Een hoop tijd ging erin zitten en als ik alles dan bij elkaar op een grote hoop had ging ik dit in het weekend organiseren. Een volgorde bepalen, knutselwerkjes aanpassen op verschillende leeftijden en een planning maken wie wanneer kwam en wie wat kon doen. 

Al met al ging er in die thema's een hoop tijd zitten. In de wintermaanden gaat dit je gemakkelijker af, maat nu met het lekkere weer op komst dacht ik, ik kan deze tijd toch beter gebruiken. Vandaar een nieuwe zoektocht. 

Er zijn verschillende mogelijkheden. Werken met Kiki, of met aap. Ook heb ik een webinair gevolgd van doenkids. Het is lastig om door de bomen het bos nog te zien. Wat wil ik eigenlijk? 

Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op een samenwerking met peuteractiviteitenweb.

Zij hebben mooie thema's! Allemaal in een mooi pakket gevoegd. Er komen verschillende zaken aanbod zoals, lezen, knutselen, zingen. Toch kan ik er ook nog genoeg van mijzelf in kwijt maar is het al wel helemaal compleet en hoef ik dus niets samen te stellen. Ook geeft het weer nieuwe ideeën zoals een thematafel en het werken met woordkaarten waardoor ik nog bewuster en actiever taal kan aanbieden. 

Wat ik ook zo fijn vind is dat er iedere keer benoemd word aan welke doelen er worden gewerkt door middel van een activiteit! 

Tot op heden ben ik enthousiast en heb ik de eerste thema's besteld. Ik bestelde ook alvast het thema's ridders, prinsessen en kastelen voor de Kinderboekenweek 2020 (30 september t/m 11 oktober). Nu niet ik alleen nog kiezen met welk thema we aankomende week gaan starten. 

Welk thema lijkt jou het leukst? 

  • Wat groeit en bloeit daar?
  • Wat vliegt er in de lucht?
  • De gids 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.