Veiligheid in de zomer

Gepubliceerd op 19 mei 2020 om 21:50

We hebben al heel wat mooie dagen gehad en de zomer staat voor de deur. Met al dat mooie weer betekend het dat we nog meer naar buiten gaan.

Ook buiten moet het veilig zijn dus al het kapotte speelgoed is weer weg. Ondertussen is er een heerlijke modderkeuken gekomen waar vrijwel elke dag wel fanatiek in gespeeld word. 

Zeker nu in de corona crisis zijn we meer gebonden aan huis. We gaan niet meer naar winkels, de markt, bibliotheek of speelotheek. In de tuin moet het dus ook leuk zijn! 

Maar mijn kinderen spelen hier natuurlijk ook. Nu gaan ze wel steeds meer buiten in de wijk spelen, maar op mooie zomerdagen mogen ze graag thuis in het zwembad zijn! Dat zwembad is best een punt wat voor veel discussie zorgt in de kinderopvang. 

Ieder jaar hoor je weer dat er kinderen verdrinken in het zwembad. Toch wil ik het mijn eigen kinderen niet ontnemen, maar ook zeker zorgen voor de veiligheid van de gastkindjes. Vorig jaar had ik daarom al een grote houten grondbox ervoor staan. Dat werkte heel goed! Was ook met risico inventarisatie meegenomen en door de GGD goed gekeurd. Toch...hout en water werkt niet zo heel goed. Daarom hebben we  nu gekozen voor een groot ijzeren hek. Stuk steviger en hij is ook hoger! 

 

De gastkindjes gaan niet in het grote zwembad. Voor hen heb ik een watertafel en eventueel, als de bezetting het toelaat, kleine zwembadjes die ik in 1 beweging leeg kan gooien. Ik zeg bewust als de bezetting het toelaat. Je kunt je voorstellen dat wanneer ik een baby, dreumes en 2 peuters heb ik niet continu bij het zwembadje kan zitten om op te letten. Het scheelt al dat ik voor buiten een potje heb, naar dan nog lukt het niet altijd. En als ik niet mijn ogen erop kan houden, gaan de kindjes niet in een zwembadje! 

 

Wel heb ik een leuke sproeier gekocht voor de kinderen! Deze spuit/vernevelt het water zodat er lekker door gerend of gekropen kan worden. Dat zorgt ook voor verkoeling! En ook dit jaar zullen er weer de nodige waterijsjes en onze eigen gemaakte ijsjes met fruit gegeten worden. Dat moet dus helemaal goed komen! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.