Klussen

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 20:31

Teun en ik zijn samen best wel handig. Dat maakt ook dat we graag klussen! Dingen zelf doen, tijd en energie erin stoppen en iets weer mooi zien worden. Als je mij al een poosje volgt dan weet je dit ook wel. 

Als gastouder begon dit ooit met mijn eigen bolderkar helemaal opknappen en eigen maken. Ook maak ik regelmatig spelmateriaal zelf voor de kinderen. En een poosje geleden maakten we of onze eigen, bijna kosteloze, pikler driehoek. 

 

Toch is het klussen wel anders geworden nu ik gastouder ben. Alles moet opgeruimd worden en je kan niks laten liggen zodat je de volgende dag weer verder kan. Ook kan je niet zomaar even mensen inhuren om je te helpen. Mensen die structureel aanwezig zijn, en dat zijn ze al snel volgens de wet, hebben een VOG nodig. 

Fijn dus dat we het een en ander zelf kunnen. Dat betekend wel veel buiten werktijd doen maar dat nemen we voor lief. 

Dit jaar wonen we hier 4 jaar. En al bij de aankoop van dit huis vond ik de vloerbedekking op de 1e verdieping helemaal niks. Afgelopen week was het dan zover. Alle vloerbedekking eruit op de 1e verdieping. We hebben de hele week gebikkeld om over de gehele 1e etage laminaat te leggen. 

Kamer voor kamer leeg en ook nog even onze eigen slaapkamer behangen. Alle meubels in andere kamers en leuke logeerpartijtjes zodat we het gereedschap ergens neer konden leggen en om 22 uur konden stoppen. 

 

Voor de gastkindjes heb ik een eigen kamer. Hier staan 2 duoledikanten in waarvan er 1 heel zwaar is. Naast slaapkamer is het natuurlijk ook een halve opslagruimte voor alle knutsel spullen. Het lukte dus niet om dit even tussendoor te doen. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit in het weekend te doen. 

Vrijdagavond zijn we begonnen. Zoveel mogelijk leeg en de bedjes steeds om schuiven. Vrijdagavond zat de vloer erin en was alles af! Met een super mooi resultaat. Maar ik dacht als ik nu toch bezig ben, kan deze kamer wel een nieuw behangetje en gordijntje gebruiken. Het behang zat er namelijk ook al van het begin af aan op en was niet het mooiste. 

Zaterdagochtend dus begonnen met behang afsteken en gelukkig had ik goede hulp! 

Nadat alles eraf was een leuk behangetje gekocht. Nog best lastig, het moet immers een beetje neutraal zijn, tijdloos maar ook niet te druk. Het is naast slaapkamer immers ook een soort van opslag kamer. 

1 kant (aan de kant van de bedjes) heb ik effen gehouden en de andere kant een leuk patroontje met uiltjes. Een verduisterd gordijn ervoor en alles weer opnieuw inrichten! 

Het was best een werk afgelopen week, maar het scheelde dat we alles zelf konden doen. Niemand heeft er last van gehad en het resultaat mag er zijn. En....op tijd klaar om morgen weer op te vangen!! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.