Modderdag 29 juni 2020

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 12:18

Tijdens ModderDag staat het vrij spelen met de elementen water en zand centraal. Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, ontdekken en beleven. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. En daarbij mag je vies worden!

En dat is belangrijk. Want waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Wanneer kinderen vies mogen worden, nemen bijvoorbeeld creativiteit, nieuwsgierigheid en kwaliteit van spel toe. Het is goed voor het concentratievermogen en kinderen leren beter omgaan met risico's als vallen en uitglijden. En niet te vergeten: buitenspelen in een natuurrijke omgeving draagt bij aan een positievere houding en gedrag tegenover natuur en milieu.

En precies daarom zijn wij vaak buiten te vinden en hebben we ook dit jaar weer mee gedaan aan modderdag! En hoe mooi is het om de kinderen te zien ontdekken en genieten. Om hun eigen grenzen te zien verleggen en zo dus te leren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.