Verkouden

Gepubliceerd op 12 juli 2020 om 08:00

Sinds 11 mei is de opvang weer geheel open. Eerst nog onder strikte voorwaarden, maar al snel daarna werden er maatregelen versoepeld. Sinds 2 juni mochten kinderen weer verkouden komen. 

Voor mij helemaal prima, maar ik zag wel gevaar voor mijn eigen gezin. Verkouden komen is tot en met 6 jaar. Mijn dochter zit daarboven en mijn man en ikzelf ook. Dus nam ik contact op met de GGD om te vragen hoe deze regels verstand hielden tot mijn gezin. Daar waren ze heel duidelijk en kort in. De opvang moest dicht als ikzelf verkouden ben en als iemand anders uit mijn gezin verkouden is moet deze afgezonderd worden op bijvoorbeeld de bovenverdieping. 

Na 2 weken kinderen met snottebellen, niezen en hoesten te hebben opgevangen, was ik afgelopen week zelf aan de beurt. Begin van de week was het al een beetje sniffen en mijn neus ophalen. Daar bleef het ook bij. Gelukkig! En toch ben je op je hoede en zit je te wachten of het doorzet. 

Donderdagochtend werd ik wakker met het gevoel dat mijn hoofd vol watten zat. In de loop van de dag kreeg ik keelpijn en liep ik al hoestend en proestend helemaal leeg. De opvang werd dicht gegooid en kinderen werden opgehaald. Meteen gebeld voor een afspraak voor corona test en de gastouderbureaus op de hoogte gebracht. 

De volgende ochtend kon ik terecht. Adres gekregen en ik erheen. Teststraat....ook ik heb de afgelopen periode veelvuldig het nieuws en iedere keer bij een teststraat zag je van die witte tenten waar je met je auto doorheen ging. Op zoek naar witte tenten dus....

Ben er wel 2 keer langst gereden en toen kwam ik erachter dat er geen witte tenten waren haha. Gewoon in een gebouw! Afijn, aangemeld en wachten tot ik aan de beurt was. Eenmaal aan de beurt een korte uitleg. Met een spatel duwen ze je tong naar beneden zodat ze goed in je keel kunnen. Opzich niet zo erg maar dat kokreflex....

Daarna een monster uit je neus. Doe maar gewoon zei ik. Nog nooit geweten dat mijn neus zo diep zat 😲. Man, volgens mij zaten ze gewoon weer in mijn keel! Geen pijn, maar echt niet prettig! 

En dan begint het wachten. Binnen 48 uur proberen ze te bellen....uiterlijk zondagavond 20 uur. Als ze dan niet gebeld hebben word het maandag. Laat het niet waar zijn dacht ik. Als ik zondag 20 uur niets heb gehoord zit ik een maandag ook nog dicht. Maar gelukkig werd ik zaterdagmiddag om 15 uur al gebeld. 

Negatief!! Geen corona! Iedereen op de hoogte gebracht dat ik maandag dus gewoon weer open ben. Waarschijnlijk nog steeds verkouden, maar dat maakt dan niet meer uit. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.