Team het Kukelesaantje

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 20:59

Ik keek eens even terug en zag dat mijn laatste blog van augustus dateert! Ik schrok ervan en tegelijkertijd is het ook prima. Het voelt voor mij niet als een verplichting, maar meer als iets leuks erbij. 

 

Maar ondertussen is er best wel het een en ander veranderd en dacht ik, het word weer tijd voor een update. 

Voor de vakantie is er natuurlijk plots een gastkindje weg gegaan. Dat betekende dat er weer plek was op 3 dagen. Het kindje was een meisje en dat betekend dat er nu nog maar 1 meisje in de opvang is. Best een grote verandering! Zie je als enigst meisje maar eens staande te houden tussen al die jongens. Maar ondertussen kan ik zeggen dat ze haar draai en plek weer heeft gevonden! Het meisje is ook nog de oudste van allemaal. T is een soort mama of zus. Net hoe je het bekijken wilt. Mijn rechterhand! Samen houden wij die jongens een beetje in toom, hebben ze nodig hoor want pfieuw. 

Ik ben ontzettend blij met mijn buren. Ze klagen nooit! Heel bijzonder want die jongens bij elkaar kunnen een hoop kabaal maken! 

Op de maandag heb ik een clubje met kindjes die 2+ zijn. Erg leuk en voelt soms echt wel als een luxe. Luxe in de zin dat ik niet zoveel hoef te tillen. En ik kan goed afspraken met hen maken, Dat geeft weer andere mogelijkheden. Dit clubje is ook al een poos bij elkaar. Eigenlijk zou je eens een dagje moeten komen kijken. Ik vind het zo leuk en vertederend om te zien dat er echte vriendschap ontstaat. Ze geven om elkaar, delen met elkaar, spelen met elkaar, dagen elkaar uit, weten precies wat ze wel en niet kunnen bij elkaar. Kortom genieten! 

Dinsdag is mijn dag met ukkies. De invulling  van deze dag is echt anders dan de maandag. De slaapjes van een ieder dagen mij uit om daaromheen activiteiten te ondernemen en eropuit te gaan! 

De donderdag is een gemixte dag. Een mooie dag al zeg ik het zelf! Mooi omdat ieder kind iemand heeft om tegenop te kijken en van te leren. De baby van de dreumes en de dreumes van de peuter. 

Vrijdag werk ik een halve dag. Deze is toch wat lastiger te vullen dan de hele dagen. Ik mij daar echt bewust van, maar het verleid mij niet om er een hele dag van te maken. In overleg wil en kan ik best eens een hele dag opvang verlenen, maar dit is absoluut niet iets wat ik structureel wil doen. Mijn eigen kinderen en gezin zouden daar onder leiden. Op de vrijdag heb ik een 1 en 2 jarige. We gaan dan standaard het brood voor de volgende week kopen. Anders dan grijp ik mis en het is zo leuk om te zien hoe dat inslijt bij de kinderen. Vanaf volgende week komt er op de vrijdag weer een baby bij. En ik had het al een beetje door laten schemeren maar ook dat is een jongen! 

Dat betekend dat ik alleen op de maandag nog 1 plekje heb, maar daar verwacht ik binnenkort nog een telefoontje over. Op de donderdag is ook nog een plekje, mar deze is gereserveerd voor het brusje van een ander gastkindje. 

 

Dat betekend dat ik dus kan zeggen dat het Kukelesaantje weer helemaal vol zit! 
Dank jullie wel daarvoor! Jullie? Ja jullie, want uiteindelijk zijn jullie mijn grootste reclame 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.